Sveriges herrlandslag i handboll är klara för OS i Tokyo

...

De svenska handbolls herrarna är klara för OS i Tokyo i sommar. Efter att ha vunnit sin kvalgrupp till OS står det nu klart att de svenska herrarna får vara med och delta i de olympiska spelen.

Sverige klarade sig för en tuff kvalgrupp till OS där man ställdes mot Tyskland, Slovenien och Algeriet. Men efter tre väl genomförda matcher av de svenska herrarna står det nu klart att OS-biljetten är säkrad.

Sverige inledde med att spela kryss mot Tyskland, en match som slutade 25-25. Den matchen följdes upp med att Sverige enkelt spelade av Algeriet och vann med 36-25.

Allt skulle sedan avgöras i den tredje och sista kvalmatchen mot Slovenien. Ett Slovenien som Sverige spelade oavgjort mot i VM för någon månad sedan. Förutsättningarna inför matchen var glasklara, svensk poäng och Sverige var klara för OS. Förlust och OS-platsen skulle vara borta.

Sverige tog tag i taktpinnen direkt i matchen och Sverige var väldigt effektiva och utnyttjade Sloveniens brister i försvarsspelet på ett effektivt sätt. Detta gjorde att Sverige kunde dra ifrån målmässigt och man vinner till slut matchen komfortabelt med 32-25.

Genom att Sverige vann med sju måls marginal mot Slovenien så gick man även om Tyskland på målskillnad och slutar gruppetta i sin kvalgrupp.

OS i Tokyo avgörs mellan den 24 juli och 8 augusti. Tolv nationer deltar i handbolls OS för Herrar. Dessa nationer är; Sverige, Japan, Danmark, Argentina, Bahrain, Spanien, Egypten, Brasilien, Norge, Frankrike, Portugal och Tyskland.