Bankid

BankID lanserades redan 2003 och är en elektronisk verifiering där du via BankID verifierar att du är du vid den aktuella transaktionen. Idag använder mer än 6.5 miljoner svenskar BankID dagligen vid olika transaktioner. BankID finns idag som transaktionsmöjlighet hos alla spelbolag på den svenska spelmarknaden. 

Spelsajter med BankID

Alla spelbolag som finns på den svenska spelmarknaden har att du kan legitimera dig med BankID. Detta är faktiskt ett krav som finns på alla spelsidor. Detta gör att du som spelare på spelsajter kan välja vilken spelsida du vill och BankID kommer finnas där som möjlighet vid transaktioner.

BankID Historia

BankID lanserades 2003 och finns i två olika former. Mobilt BankID och vanligt BankID, den vanligaste varianten nu för tiden är att folk använder sig av sitt mobila bankID. Det betyder att du direkt i din mobil kan verifiera dig via ditt BankID.

Vad är BankID?

BankID är en verfieringstjänst där du signerar elektroniskt för att verifiera en överföring. ditt bankID kopplas sedan till den bank du vill föra pengarna till eller från till och så sker transaktionerna på direkten. Så istället för att du ska behöva vänta flera bankdagar på att få dina pengar på ditt bankkonto så sker detta på några minuter via olika betalningsmetoder där du signerar med ditt BankID.

En säker betalningsmetod

Då ditt bankID är personligt kopplat till ditt bankkonto så är det en väldigt säker betalningsmetod. Detta gör att man minskar risken väldigt mycket för att riskera att bli hackad när man gör en överföring. Den enda anledning till att någon skulle kunna göra en betalning utan att du vet om det är om de får tillgång till ditt bankID. Så med andra ord är bankID en otroligt säker betalningsmetod.

Insättningar med BankID

Insättningar med bankID fungerar precis som en vanlig överföring förutom att du inte behöver knappa in massa siffror. Du verifierar dig med ditt bankID istället och väljer sedan den betalningsmetod som du önskar. Detta då ditt bankID är kopplat till din bank. Så när du väljer bankID och har verifierat dig med ditt bankID så kommer ditt bankkonto automatiskt att kopplas till betalningsmetoden. Du väljer sedan vart pengarna ska dras och sedan signerar du med ditt bankID.

Så här gör du en insättning med BankID:

 1. Väljer den betalningsmetoden som du vill använda
 2. Väljer den bank du använder dig av
 3. Verifierar dig med ditt BankID
 4. Väljer summan du vill sätta in
 5. Signerar med ditt bankID
 6. Pengarna skickas då direkt till ditt spelkonto.

Utbetalningar med BankID

Uttagningar är snabbt, smidigt och enkelt med BankID. Eftersom allt sker smidigt med ditt bankID så du slipper även verifieringsprocessen som många kräver vid banköverföringar. Detta gör att pengarna som skickas när du använder dig av BankID finns på ditt konto väldigt snabbt.

Så begär du uttag via BankID:

 1. Välj betalningsmetoden som passar dig.
 2. Du väljer sedan de beloppet du vill ta ut
 3. Välj sedan till de bankkonto som du vill få pengarna utbetalda till
 4. Signera med ditt bankID
 5. Pengarna på kontot inom några minuter

Så skaffar du BankID

Du laddar ner bankID appen i din mobiltelefon. Sedan kopplar du ihop ditt BankID med din bank och sedan är du redo att använda det. Varje gång du vill göra en transaktion och inte vill behöva skriva in massa kortnummer men ändå göra en betalning från ditt konto så kan du istället välja att verifiera dig med ditt bankID.

Fördelar med BankID

Den största fördelen med BankID är att det är en så otroligt säker betalningsmetod. Det går inte att kapa ett BankID om du inte frivilligt ger ifrån dig ditt bankID. Annars är bankID och mobilt bankID helt omöjligt att kapa vilket gör att det är den stora fördelen med bankID. Men de snabba transaktionerna som sker med bankID är även det en stor fördel.

Sammanfattning

Vi förstår varför bankID har blivit en så populär metod. Genom att elektroniskt kunna signera och verifiera att du är personen som vill genomföra transaktionen så slipper man massa krångliga betalningslösningar. Att betalningarna sker på direkten också och att du slipper vänta flera dagar på eventuella vinstpengar gör att bankID blivit väldigt populär.

Frågor och svar

Kan man göra både insättningar och uttag med BankID?

Ja det går bra att både göra insättningar och uttag via BankID. Båda metoderna sker snabbt, smidigt och enkelt och du kan sedan välja den betalningsmetod som passar dig bäst.

Hur betalar jag med BankID?

Du väljer en betalningsmetod på spelsidan, sedan så verifierar du dig med ditt BankID. Då kommer ditt bankkonto som är kopplat till ditt bankID att komma upp, där väljer du sedan vart pengarna ska dras ifrån och sedan beloppet du vill sätta in. Sedan signerar du igen med ditt BankID så är transaktionen fixad.

Vilka spelsajter erbjuder BankID? 

Alla spelbolag som finns på den svenska marknaden erbjuder betalningar och uttag med BankID. Sedan kan du använda dig av BankID som betalningsmetod på flera olika sätt via de olika spelsidorna.